Saltar al contenido

Jordi Pujol i Soley rep a la JCI Catalunya

 

El Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya 1980-2003, Sr. Jordi Pujol i Soley, ha rebut a la nova junta de la Jove Cambra Internacional de Catalunya, presidida pel sabadellenc Carles Lombarte.

Durant la trobada, un dels punts que han despertat més interès al Presidents Pujol és la col·laboració que fa la JCI amb les Nacions Unides des de 2003 amb la col·laboració i els desenvolupament de programes que donen suport als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni de les Nacions Unides, un conjunt de metes amb terminis concrets sobre la pobresa, la fam, la malaltia, l’analfabetisme, la degradació ambiental i la discriminació contra la dona. Els membres de la JCI organitzen cada any milers de projectes compromesos a avançar amb aquests objectius utilitzant com a marc dels ODM de l’ONU.

La lluita contra la Malària amb la Fundació de les Nacions Unides i la JCI Nothing But Nets és el programa més important que han dut a terme els joves emprenedors de JCI a nivell mundial amb el que s’han recaptat més de mig milió d’euros en el que portem d’any. Nothing But Nets és una campanya de col·laboració en la que els membres de la JCI treballen per comprar i distribuir les mosquiteres i educar les famílies sobre el seu ús adequat.

En matèria nacional, l’entitat de Joves Emprenedors Actius de Catalunya va presentar les línies estratègiques que portarà a partir d’ara la Jove Cambra de Catalunya, i van tractat diferents assumptes relacionats amb l’emprenedoria, l’empresa, la formació, comunitat i les missions a nivell Internacional.

En l’àrea d’internacional les línies estratègiques i les missions directes que estan desenvolupant els nostres membres de Catalunya també van despertar l’interès del President Pujol, qui va destacar la força i les sinèrgies que té la nostra entitat amb presència en més de 120 països i amb prop de 200.000 membres.

La trobada també va servir per establir nous ponts de col·laboració i contacte, i perquè la Junta de la Jove Cambra de Catalunya informés al President dels propers esdeveniments que té previstos portar a terme, entre els que es troben el Dia i la Nit de l’emprenedor, els cursos formatius i l’Acadèmia de Joves Emprenedors, els programes que es desenvolupen les nostres entitats adreçades a millorar el desenvolupament econòmic, social i cultural dins la comunitat o el Congrés Nacional de les Joves Cambres de Catalunya que es celebrarà a Vilafranca del Penedès al mes d’octubre.

Les Joves Cambres de Catalunya realitzen més de 200 programes a l’any. En aquest sentit, el President va oferir la seva presència en alguns dels actes.