Saltar al contenido

La nostra història

De la primera Jove Cambra del món a l'arribada a Catalunya. Un viatge de més de 100 anys desenvolupant líders per a un món canviant.

1915

internacional

La primeraJove Cambra a nivell mundial va ser creada el 1915 per Henry “Hy” Giessembler a Saint Louis, Missouri (EEUU) amb el nom d’”Associació Cívica Progressista d’Homes Joves” i amb l’objectiu d’agrupar joves disposats a servir a la comunitat. Un cop acabada la 1ª Guerra Mundial, Giessembler va posar-se en contacte amb homes de negocis d’altres ciutats dels Estats Units i, en molt poc temps, 29 clubs de diferents ciutats es van associar per fundar la Jove Cambra de Comerç dels Estats Units.

1928El moviment va creuar l’Atlàntic creant la primera Jove Cambra d’Europa a Anglaterra i posteriorment a altres països europeus.
1963Carles Ferrer Salat, president del Cercle d’Economia, contacta amb delegats europeus de la JCI a través d’una reunió de joves dirigents europeus.

 

L’arribada a Catalunya

1965Es constitueix la Jove Cambra de Barcelona, amb caràcter local i nacional, legalitzada el 1966 pel govern civil.
1967Neix la Federació de Joves Cambres d’Espanya amb Josep Pujades com a Primer President i es celebra una reunió de Presidents Europeus a Barcelona.
1969El 1er. Congrés Nacional es porta a terme a Reus.

 

El naixement oficial de JCI Catalunya

1976Les Joves Cambres Catalanes comencen a treballar conjuntament, de forma oficial, tot i sota el nom de “Agrupación Regional de Jóvenes Cámaras de Cataluña”, el 20 de novembre. L’acta fundacional la signen les Joves Cambres de: Barcelona, Manresa, Manlleu, Vilafranca del Penedés, Igualada, Vic, Tortosa, Cervera i Lleida.
1977Es celebra el 1er. Congrés a Reus i s’hi afilien: Reus, Sabadell, Tàrrega, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.
1979Les Joves Cambres Catalanes s’afilien al Consell Nacional de Catalunya i s’inscriuen al Registre d’Associacions i Fundacions.
1980S’elaboren diferents estudis sobre els eixos de comunicació viària, tant amb l’eix vertical com el transversal.
1981Les Joves Cambres catalanes passen a anomenar-se Federació Catalana de Joves Cambres (FCJC), però no és fins l’any següent que són reconegudes com a federació definitiva per part de la Jove Cambra d’Espanya (FEJC).
1981La FCJC s’adhereix a la campanya de normalització lingüística impulsada per la Generalitat de Catalunya. S’elaboren els estatuts de l’entitat, per primer cop en català.
1986Juntament amb el Centre Divulgador de la Informàtica de la Generalitat de Catalunya, es creen els Clubs del Joc a la Feina. Els senadors de la Jove Cambra són rebuts per sa Majestat el rei Joan Carles I.
1987Per primera vegada la FCJC disposa de seu social i es professionalitza la secretaria. Durant aquest mateix any són rebuts pel President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley.
1988La FCJC s’agermana amb la Federació Regional de La Jove Cambra Econòmica de Rhône-Alpes.
1990Es nomena l’Hble. Sr. Josep Gomis, com el primer membre d´honor de la FCJC. En el congrés mundial a Puerto Rico hi assisteix la delegació més gran, fins aleshores, de membres de la FCJC.<
1992Es convoca per primera vegada el congrés anual de la FEJC i la FCJC, conjuntament, i s’unifiquen les dues associacions.
1993Es celebra a Lleida una trobada de presidents europeus.
1994S’organitzà la 1a edició dels guardons TOYPS, per reconèixer la tasca dels Joves Excel·lents de Catalunya.
1995A finals de juny, la Junta Mundial de la JCI, celebrada a Miami, reconeix la Jove Cambra de Catalunya com a organització internacional. En el congrés mundial a Glasgow (Escòcia), les Joves Cambres de Catalunya hi són reconegudes i representades com qualsevol dels 123 països que formen la JCI arreu del món.
1996La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a les JCC, pel seu compromís i participació ciutadana, i per la seva tasca de formació de joves al servei de la comunitat.
1997Es comencen importants contactes a alt nivell de la JCI, per tal de valorar la possibilitat d’acollir algun esdeveniment internacional a Catalunya.
1998Es realitza la 1a. Acadèmia catalana de formació directiva (Acadèmia Catalana de Joves Emprenedors) a Lleida.
1999Durant el congrés mundial celebrat a Cannes (França), s’aconsegueix l’organització del 56th. JCI World Congress, a Catalunya.
2000S’elabora el pla estratègic “Joves Cambres 2005” i un “jove excel·lent de Catalunya”, Francesc Maduell, és el primer català guanyador del guardó TOYP de la JCI.
2001

voluntaris2001

Voluntaris de la Congrés Mundial del 2001, organitzada a Barcelona

Amb la participació de totes les joves cambres catalanes es celebra 56th JCI World Congress Barcelona 2001, amb l’assistència de més de 4.000 delegats vinguts de tots els racons del món. Salvi Batlle, és escollit el primer president mundial català de l’organització.

2002S’incorpora la figura del gerent dins l’estructura tècnica de la Federació Catalana de Joves Cambres. Es crea la Fundació privada de les Joves Cambres de Catalunya; i s’adquireix una seu en propietat de la Federació a Barcelona
2003-2005Les Joves Cambres de Catalunya segueixen el procés de desenvolupament segons el Pla Estratègic 2000-2005 amb la voluntat d’estendre’s per tot el territori català, participar en l’àmbit internacional de l’organització i seguir facilitant l’oportunitat d’aprendre a nois i noies compromeses amb la seva comunitat
2006Guanya el Premi al Millor Jove Emprenedor Creatiu Mundial, Amadeu Roig Casanova, proposat per la JCI Catalunya
2007Guanya el Premi al Millor Jove Emprenedor Creatiu Mundial, Jean Claude Rodriguez-Ferrera, proposat per la JCI Catalunya
2009

Voluntaris.jciec2011

Voluntaris de l’organització de la Conferència Europea de 2011, a Tarragona

Durant la Conferència Europea d’aquell any, a Budapest, s’escull a Tarragona, Catalunya, com a seu de la Conferència Europea de 2011

2011

Sopargala

Imatge del Sopar de Gala organitzat durant la Conferència Europea de 2011, a la Tarraco Arena Plaça a Tarragona

Amb la participació de totes les joves cambres catalanes s’organitza a Tarragona, la Conferència Europea de Joves Cambres

2014La Jove Cambra de Barcelona celebra el seu 50è aniversari, on assisteix el President Mundial, Shine Bhaskaran
2015

cn15senat

Fotografia dels senadors presents durant el Sopar de Gala del Congrés Nacional 2015

La Jove Cambra de Catalunya, celebra, durant el Congrés Nacional realitzat a Cambrils, el seu 50è aniversari

2016

_mg_8703

Imatge d’un moment de la presentació del llibre del Reconeixement Internacional de JCI Catalunya

La FOCIR i JCI Catalunya, creen el llibre del 7è Cas d’Internacionalització, sobre el reconeixement internacional de la JCI Catalunya. A més, aquest any és redacta un Pla Estratègic 2017-2021, i és comencen les passes per a crear un Pla d’Igualtat de JCI Catalunya.

2017
 
El programa Nacional Totes som líders, és un programa destinat a donar visibilitat a dones en posicions de lideratge tant a nivell social, empresarial i internacional a través d’entrevisteson expliquen el seu cas i motiven a altres dones a posar-se en posicions de lideratge.
 
La JCI International emet una carta oficial condemnant la violència aplicada als ciutadans de Catalunya durant l’1 d’Octubre de 2017

El nostre butlletí

Coneix totes les notícies i novetats de la JCI Catalunya a només un clic. 

© Copyright 2020 Reserved by Templately