Saltar al contenido

Naixement de la JCI

L’embrió de la JCI, l’Associació Cívica i Progressista de Joves (YMPCA) es va formar al 13 d’octubre de 1915. L’YMPCA va créixer fins a tenir 750 membres en menys de cinc mesos.

El 1916 va haver-hi un canvi de nom, amb el qual l’YMPCA va convertir-se en la “Junior ciutadans” o “Ciutadans Juniors”, col·loquialment “JCS” o “Jaycees”. Es va demanar que s’adoptés el nom de “Cambra de Comerç” com a genèric, cosa que es va fer malgrat les objeccions.

Després de la Primera Guerra Mundial, l’organització entra en contacte amb grups similars dels Estats Units. Un fullet que descriu el “St Louis Pla” va ser enviat en resposta a les preguntes sobre el grup que es van fer per les altres organitzacions. Quan el procediment obert a San Louis el 21 de gener de 1920 va finalitzar amb 30 ciutats representades, uns Estatuts provisionals van ser aprovats fins a una convenció que es va celebrar al juny d’aquell mateix any. Juntament amb aquests estatuts, es va aprovar l’elecció de la Mesa, i va néixer també el Consell Nacional de la Cambra.

Henry Giessenbier va guanyar l’elecció com a president provisional de la Junior Chamber of Commerce dels EUA (USJCC) per aclamació, i es van sumar altres membres de la Mesa de St Louis, El Paso, Dallas, Texas, Terre Haute, Indiana, Springfield, Massachusetts. La “Junior Cambra de Comerç dels EUA” es va establir amb 29 grups de tot el país.

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow

El 14 de maig de 1925 es va formar la Lincoln Cambra. Va ser la primera Cambra fora dels Estats Units. Un grup de Birmingham es va formar el 1927, seguida el mateix any per un grup de Sheffield i Nottingham a principis de 1928.

Els treballadors de la Cambra dels EUA van visitar la Cambra d’Anglaterra el 1928, quan ja n'hi havia onze cambres locals en funcionament. El 1929, Douglas Jelley, President de Northampton Jaycees (JCI) va visitar els Estats Units per primera vegada, que va ser seguida per una visita d’una delegació de tres membres de Sheffield dirigida pel GT Ibberson a la convenció anual dels EUA a la Cambra a Brooklyn l’any 1930.

El primer intent formal per formar una organització internacional es va produir a Los Angeles durant els Jocs Olímpics. Aquell any un Comitè Executiu Internacional va ser creat. Tanmateix, la Cambra d’EUA no estava segura de si es tractava d’una organització o una de les seves pròpies comissions. La Cambra d’EUA, a la seva història oficial no registra que el grup es va convertir en quelcom més que en una agrupació solta i esporàdica dels grups semblants que hi havia a països com els EUA, Canadà, Anglaterra, Mèxic, Nova Zelanda, Austràlia i Colòmbia. El 1936, a la conferència de Liverpool representants de diversos països van anar decidits a formar una Cambra Internacional, però això sembla no estar oficialment contemplat en el moment de determinar quan neix realment la JCI Internacional.

El 1940, es va aprovar una resolució per la JCI EUA on es creava un programa per promoure els interessos mutus entre els països d’Amèrica Central i del Sud. Això va conduir a la creació d’organitzacions de la JCI a la Ciutat de Mèxic, Ciutat de Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, i Ciutat de Panamà el 1943.

El desembre de 1944 va tenir lloc una reunió a la Ciutat de Mèxic que es coneixerà com un Inter-Americà, reunió en la qual van assistir els representants dels EUA i set països d’Amèrica Llatina. Va ser en aquesta reunió on es va prendre la decisió de formar la Jove Cambra Internacional (JCI). Es va resoldre celebrar una nova reunió a la ciutat de Panamà el 1946.

© Copyright 2020 Reserved by Templately