Saltar al contenido

La JCI s’adhereix al pacte mundial de les Nacions Unides

  • por

 

La Jove Cambra Internacional de Catalunya s’ha adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides (Global Compact), una iniciativa de caràcter internacional, que treballa per la implantació de Deu Principis bàsics de conducta i acció en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció, a la estratègia i les operacions diàries de l’empresa.

La iniciativa persegueix, mitjançant la creació d’una ciutadania corporativa global, la conciliació de les demandes de la societat civil, del tercer sector, dels sindicats i de les institucions educatives, amb els interessos i processos de l’activitat empresarial.

És per aquest motiu, que l’adhesió de la Jove Cambra permetrà fonamentar entre els emprenedors de la nostra entitat i de tot Catalunya els valors de la Responsabilitat Social Corporativa. Entre els valors de la JCI destaca la formació que oferim a emprenedors definint la RSC com la contribució activa i voluntària a la millora social, econòmica i ambiental per part de les empreses, generalment amb l’objectiu de millorar la seva situació competitiva i valorativa i el seu valor afegit.

La idea d’un Pacte Mundial de les Nacions Unides (Global Compact) en matèria de responsabilitat social de les empreses, va ser llançada pel secretari general de l’ONU, Kofi Annan, davant el World Economic Forum a Davos, el gener 31 del 1999 i la seva fase operativa es va iniciar el 26 de juliol de 2000, quan el mateix secretari general va fer una crida als líders i responsables de les companyies perquè s’unissin a un gran Pacte que portés a la pràctica el compromís de sincronitzar l’activitat i les necessitats de les empreses amb els Principis i objectius de l’acció política i institucional de les Nacions Unides, de les organitzacions laborals i de la pròpia societat civil.

Actualment, la xarxa del Global Compact està formada per més de 12.000 entitats distribuïdes en 145 països de tot el món.