Saltar al contenido

Una quinzena de joves emprenedors acompanyen diputats durant un dia de treball

  • por

 

Una quinzena de joves emprenedors membres de la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCIC) acompanyaran avui diputats de diversos grups parlamentaris en les seves jornades de treball, amb l’objectiu d’apropar l’activitat parlamentària i la política a aquest col·lectiu i propiciar l’intercanvi d’experiències entre tots dos àmbits. Es tracta de la cinquena edició del projecte ‘Coneixements i experiències’, que organitza la JCIC conjuntament amb la cambra des del 2008.

La presidenta, Núria de Gispert, ha rebut a l’inici de la jornada els emprenedors i alguns dels diputats. De Gispert ha valorat aquest projecte d’intercanvi i coneixement mutu, i, en l’actual context de «certa desafecció» de la ciutadania envers els polítics, ha suggerit als emprenedors algunes qüestions que poden abordar amb els parlamentaris al llarg d’aquest dia compartit, com la pròxima llei de transparència, que ha dit que és «agosarada i àmplia» i està en la «recta final», o la llei electoral, que encara «no tenim».

El president nacional de la JCIC, Carles Lombarte, ha intervingut també en l’acte de benvinguda, i ha remarcat la importància que aquesta entitat dóna a la col·laboració amb les institucions i a l’oportunitat d’aportar els seus punts de vista amb experiències com aquesta. Així mateix, ha explicat els principals objectius i valors de l’entitat i n’ha remarcat la voluntat del servei al país.

La JCIC, la integren emprenedors d’entre divuit i quaranta anys i forma part de la Federació Mundial de Joves Líders i Emprenedors.

Al llarg del dia cada jove emprenedor viurà de prop la jornada de feina dels parlamentaris que tinguin assignats. Així, per exemple, assistiran a les reunions de les comissions o altres activitats que els diputats tinguin programades. Els parlamentaris que enguany participen al projecte són Anna Figueras, Roger Montañola (CiU), Oriol Amorós, Rosa M. Amorós, Albet Donés, Dionís Guiteras, Agnès Russiñol, Marc Sanglas, Roger Torrent, Teresa Vallverdú (ERC), Celestino Corbacho, Òscar Ordeig, Alícia Romero, Núria Ventura (PSC), José Antonio Coto (PPC), Salvador Milà, Marta Ribas (ICV-EUiA) i Inés Arrimadas (C’s).