Saltar al contenido

Alimentació, fam i futur: Tot sobre la JCI European Conference 2022

A més de ser una necessitat bàsica per a la vida, l’alimentació és també un plaer: aporta alegria, gust i varietat de sabors, ens omple d’energia i, sobretot, uneix a la gent. Així, sota el lema “To inspire a brighter food future” i amb el menjar com a tema central, la Conferència Europea 2022 es va celebrar a principis de juny a l’emblemàtica ciutat de Bruges (Bèlgica).

L’alimentació com a pilar del desenvolupament

Segons un informe de les Nacions Unides (2017), s’espera que la població mundial actual de 7.800 milions de persones assoleixi els 8.600 milions el 2030, fins arribar als 9.800 milions el 2050. Com a conseqüència, la producció global d’aliments haurà hagut d’augmentar un 50% respecte de l’actual per aconseguir satisfer la demanda de la creixent població mundial.

La Delegació Catalana a la European Conference 2022 va tenir una gran rebuda per part de tota l’organització.

Per això, durant la conferència es va replantejar la relació que tenim les persones amb el menjar, es va debatre sobre diferents sistemes productius i distributius que puguin alimentar tota la humanitat de manera sostenible per l’entorn i es va posar sobre la taula el combat de la fam al món, que ja afecta més de 1000 milions de persones arreu.

En paraules d’Argenis Angulo durant la “Leading is Our Duty Session” de la European Conference 2022:

«Estamos en un momento crucial de nuestra historia, y entretenidos en las exigencias y en las demandas, los compromisos individuales han perdido su fuerza. Mientras el sistema que hemos diseñado colapsa, muchos están listos para cobrar el cumplimiento de sus derechos. Pocos están dispuestos a pagar cuanto deben.»

Argenis Angulo, President Mundial de la JCI 2022

Aquesta edició de la Conferència Europea de la JCI va comptar amb l’assistència de membres d’arreu del continent.

La “Leading is Our Duty Session” és un dels actes celebrats a la conferència d’aquest any, liderat pel President Mundial de la JCI 2022 Argenis Angulo. La sessió va tractar sobre el deure de les persones líders envers la societat de treballar per dur a terme accions i projectes que contribueixin al seu desenvolupament i que promoguin el compliment de la Declaració Universal dels Drets Humans i l’Agenda 2030.

Els actes de la EC2022

La European Conference 2022 a Bruges va donar el tret de sortida amb l’Opening Ceremony, la gala de presentació on totes les Presidències Nacionals Europees reben les persones assistents. En aquest esdeveniment, la JCI Catalunya va ser representada per la nostra VP Executiva Georgina Matamoros; amb el suport i l’escalf de la Delegació Catalana.

Els representants de la JCI Catalunya a la European Conference 2022.

Durant la Conferència va tenir lloc l’Assemblea General de les Joves Cambres Nacionals d’Europa, on es van tractar qüestions organitzatives. Els diversos comitès (Promoció Econòmica, Diversitat, Comunicació i Màrqueting i Sostenibilitat) van presentar els informes per aquesta primera meitat de l’any, amb la presència de la VP Europea Nele Buysmans.

A més, es van celebrar altres actes transversals com l’Assemblea General del Senat Europeu, on la Junta tracta els projectes que s’han desenvolupat durant el darrer any, debat sobre les formes de potenciar el moviment emprenedor entre els Júniors dels diferents països i fa créixer la xarxa de networking entre els Senadors de tota Europa.

La ciutat de Bruges (Bèlgica), amb un llegat històric, cultural i gastronòmic sense igual.

L’edició de la European Conference 2022 va finalitzar amb un tour en bicicleta per conèixer els racons històrics de la ciutat de Bruges i amb la Closing Ceremony, on es va acomiadar a totes les persones assistents i es van assentar les bases per a la celebració de la European Conference 2023 a la ciutat romanesa de Bucarest.