Saltar al contenido

Anna Frixach, nova presidenta de l’entitat catalana Jove Cambra Internacional

  • por

Jove Cambra de Catalunya renova tots els seus càrrecs en un acte dut a terme a El Círcol de Reus, el passat dissabte 25 de gener.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a la capitat del Baix Camp l’Assemblea de Traspàs de l’Associació Jove Cambra Internacional de Catalunya. L’acte ha estat inaugurat per l’alcalde de la ciutat, Sr. Carles Pellicer, qui va estar també membre de l’entitat, i ha comptat amb més de 50 assistents entre els quals destaca la presència de dotze Presidents Nacionals d’anys anteriors, o el President Mundial 2002 Salvi Batlle.

En l’acte també s’han dut a terme els corresponents canvis en els càrrecs que conformen la Junta Directiva, tal i com estableixen els estatuts de l’entitat. La seva Junta està formada per membres de les 7 diferents entitats locals d’arreu de Catalunya (Terres de l’Ebre, Reus, Tarragona, Lleida, Sabadell, Igualada i Barcelona). Conformen la nova Junta, els reusencs Pol Jiménez, actuant com assessor legal i Robert Franquet, al capdavant de promoció econòmica; l’ebrenca Georgina Matamoros, com a secretaria general i encarregada de l’àrea d’internacional; els tarragonins Xavi Bielsa, com a responsable TIC i Laura Bricio, com a tresorera; el lleidatà Francesc Lletjós, encarregat de la formació; la barcelonina Georgina Rodríguez encarregada de la comunicació; l’igualadí David Raya s’encarregarà de les relacions institucionals; i finalment la sabadellenca Sara Rué amb la figura de past- presidenta.

La terraltina Anna Frixach, nova presidenta de l’entitat.

Anna Frixach, nascuda a Corbera d’Ebre (Terra Alta) ha estat membre de l’entitat des de l’any 2009, esdevenint Presidenta de Reus el 2015. Els objectius de l’any, donat que el càrrec es renova de forma anual, estan centrats en la comunicació de l’entitat, el creixement i els programes d’impacte. “És important arribar als joves perquè coneguin l’entitat i tot el creixement personal que els pot oferir i la millora en el seu currículum competencial”, comenta la mateixa sra. Anna Frixach.

Programes formatius com una Acadèmia d’un cap de setmana per millorar aquestes competències, programes enfocats a la consecució dels Objectius del Mil·lenni com el de Vida a la Terra, o altres de debat i conscienciació són només alguns del que formen part del programa per aquest 2020. Jove Cambra és una entitat sense ànim de lucre present a nivell mundial, fundada el 1915, amb més de 100.000 membres en més de 120 països i que té per objecte oferir oportunitats de desenvolupament als seus membres (joves entre 18 i 40 anys) per empoderar-los a crear canvis positius al seu entorn.

Jove Cambra de Catalunya és reconeguda com entitat nacional de ple dret a nivell internacional fa gairebé 25 anys, va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 1996 i el Premi a la Projecció Internacional de la Generalitat el 2010. Catalunya compta amb 7 organitzacions locals arreu del territori: Terres de l’Ebre, Reus, Tarragona, Lleida, Sabadell, Igualada i Barcelona.