Saltar al contenido

El President Mundial de la JCI Argenis Angulo visita Catalunya

El veneçolà i coach de líders d’arreu del món va ser rebut per la Vicepresidenta del Parlament de Catalunya, la M.H. Sra. Alba Vergés, així com per autoritats locals de tot el territori.

Dilluns 7 de novembre aterrava a l’aeroport de Barcelona Argenis Angulo, President Mundial 2022 de la Junior Chamber International, amb motiu de la visita oficial a les Joves Cambres de la JCI Catalunya. Acompanyat de la Vicepresidenta de la JCI Europe Nele Buysmans, Argenis Angulo va recórrer les seus de la JCI Barcelona, JCI Igualada, JCI Lleida, JCI Tarragona, JCI Reus i JCI Terres de l’Ebre; va visitar els seus principals actors econòmics i comercials, i va aprofitar per conèixer el patrimoni cultural de cada localitat.

El sopar de comiat d’Argenis Angulo i Nele Buysmans al Restaurant de cuina fusió Cibulet a Barcelona.

La primera Jove Cambra en rebre el President Mundial i la Vicepresidenta Europea va ser la JCI Lleida. Dimarts 8 de novembre van organitzar, conjuntament amb l’Institut de Formació Professional ILERNA Lleida, la conferència “Liderages Contradictorios” que el propi Argenis Angulo va dirigir als més de 120 estudiants dels Graus Superiors en Marketing i Publicitat i en Administració i Finances que hi van assistir. L’acte va comptar amb la presència i els discursos introductoris de la Gerent d’ILERNA Natalia Rubio, el Primer Tinent d’Alcalde de la Paeria de Lleida, Antoni Postius; i de la Presidenta Electa de la JCI Catalunya per a l’any 2023 Georgina Matamoros. La xerrada també va ser retransmesa en streaming amb el suport de l’alumnat del Grau Superior de Càmera, Llums i So; i es pot recuperar al canal de YouTube de la JCI Catalunya.

Després de dinar van desplaçar-se fins la ciutat de Reus, on van visitar les instal·lacions de la Dow Chemical i teixir sinergies internacionals amb el director de Dow Tarragona i President de la AEQT Ignasi Cañagueral, així com amb representants de les ERG. Acompanyats per la JCI Reus, Argenis Angulo i Nele Buysmans van ser rebuts per l’Alcalde de l’Ajuntament de Reus Carles Pellicer, i pel Tinent d’Alcalde, Regidor de Medi Ambient i Recursos Humans i Senador de la JCI Cataluya Daniel Rubio. També van poder conèixer el Círcol de Reus de la mà de la seva Presidenta, Partícia Tarradelles; i sopari fer networking amb el President i el Secretari de la Cambra de Comerç de Reus, el Sr. Jordi Just i el Sr. Josep Guispert; el President Mundial de la JCI 2002 Salvi Batlle i el fundador de la JCI Reus, el Sr. Antoni Pont.

Dimecres 9 de novembre el President Mundial de la JCI i la Vicepresidenta de la JCI Europe van ser rebuts per la JCI Terres de l’Ebre a Tortosa, on es van reunir per esmorzar amb el President de la Cambra de Comerç de Tortosa, Paco Minguell. Durant la trobada, els representants internacionals de la JCI van posar en relleu la importància del lideratge i l’emprenedoria dels joves en el desenvolupament econòmic i social; així com la contribució de la Jove Cambra a la formació, motivació i promoció dels joves amb ganes de generar impacte real a la societat.

El mateix dia es va celebrar també la visita a la JCI Tarragona, on el President Local Raül Gil i el Vicepresident Àlex Riba van entrevistar el President Mundial i la Vicepresidenta Europea a la Ràdio Ciutat de Tarragona. Angulo i Buysmans van parlar de les oportunitats locals, nacionals i internacionals que la JCI ofereix als joves i com aquestes retornen al territori en forma de participació activa i conscient.

Dijous 10 de novembre a les 10 del matí el President Mundial de la JCI Argenis Angulo i la Vicepresidenta de la JCI Europe Nele Buysmans acudien a la rebuda institucional de l’Ajuntament d’Igualada per part de la Tinent d’Alcalde i Regidora de Joventut Carlota Carner; el Regidor de Relacions Internacionals Pere Camps; i el Regidor de Dinamització Econòmica Jordi Marcè. Acompanyats per la JCI Igualada, els representants de la Jove Cambra Internacional van visitar la seu de la manufacturera de globus aerostàtics de l’Anoia Ultramagic Balloons, on van ser guiats per la seva CEO a través de les instal·lacions i van conversar sobre la importància de la indústria en la promoció econòmica de la comarca i el paper que hi han de jugar les noves generacions de joves emprenedors catalans.

A la tarda van traslladar-se a Barcelona, on van ser rebuts amb tots els honors per la Vicepresidenta del Parlament de Catalunya, la M.H. Sra. Alba Vergés, a l’hemicicle parlamentari.

Des de la Junta Nacional de la JCI Catalunya 2022 s’ha valorat molt positivament la visita com a oportunitat per als agents econòmics i institucionals del territori de teixir vincles internacionals i per impulsar la promoció econòmica catalana, a més de situar el país com un territori d’oportunitats i persones emprenedores.

La visita oficial del President Mundial de la JCI i la Vicepresidenta de la JCI Europe també ha posat de manifest la importància de la JCI Catalunya com agent de networking internacional que genera oportunitats per a les empreses del territori i forma joves líders emprenedors capaços d’impulsar projectes que contribueixin al desenvolupament econòmic i social del territori.