Saltar al contenido

Gran èxit de la Marató de JCI Joves: preparem-nos per a un món canviant

[et_pb_section fb_built=»1″ admin_label=»section» _builder_version=»3.22″][et_pb_row admin_label=»row» _builder_version=»3.25″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat»][et_pb_column type=»4_4″ _builder_version=»3.25″ custom_padding=»|||» custom_padding__hover=»|||»][et_pb_text admin_label=»Text» _builder_version=»3.27.4″ background_size=»initial» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»4.0.9″][et_pb_column _builder_version=»4.0.9″ type=»4_4″][et_pb_text _builder_version=»4.0.9″ hover_enabled=»0″]

Un esdeveniment formatiu en streaming online i gratuït organitzat per la Jove Cambra Internacional de Catalunya i destinat als joves. Ha comptat amb la participació de l’economista Santiago Niño-Becerra, el científic José Ignacio Latorre entre molts d’altres membres joves del món de la investigació i l’activisme, com Laura Díaz, Guillermo Chirino o Andrea Mendiola.

 

La jornada, multiplataforma, ha estat retransmesa aquest dissabte 9 de maig a través del web de Jove Cambra, Ràdio Ciutat de Tarragona i Baix Camp Ràdio, així com per les seves xarxes socials, assolint la xifra de mil connexions simultànies en directe.

 

El Molt Hble. Sr. Joaquim Torra ha inaugurat la jornada amb un missatge molt clar relacionat amb el repte que estem vivint: “No hem de reconstruir models caducs, ho hem de fer des de l’equitat social i el compromís amb el planeta. L’educació i la cura de les persones, són eines essencials.» 

La jornada ha començat amb una xerrada motivadora a càrrec d’Emili Duró, la Presidenta de JCI Catalunya, Anna Frixach, n’ha destacat que “No teníem millor manera de començar la jornada que amb aquest optimisme”.

 

La formació ha girat entorn de tres mòduls: reinventar-se en temps de crisi, competències i habilitats pel món que ha de venir i CV i talent. 

El primer mòdul ha servit per ajudar als joves a definir una estratègia i a adquirir eines per a comunicar el seu projecte. Els empresaris Marcel Prunera i Jordi Trunas, han explicat que les Start-Up seran clau per afrontar aquesta crisi, sobretot les dels àmbits de la salut, de la seguretat i de les noves tecnologies. Seguidament, Xènia Castelltort ha parlat amb Anna Monteagudo, d’Original Buff, sobre com comunicar amb diferència.

El segon mòdul ha volgut posar en valor les competències i habilitats transversals que s’aprenen a l’educació no formal: competència matemàtica, digital, multilingüe, cultural, en ciutadania… La investigadora Laura Díaz, la jurista Andrea Mendiola, el professor de la Universitat Blanquerna, Miquel Àngel Prats i el president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Guillermo Chirino, han explicat quines són les competències claus en els seus respectius àmbits i els seus aspectes fonamentals.

En el mòdul sobre CV s’han donat eines per afrontar amb garanties la confecció del CV i la preparació d’entrevistes de treball. Hi han participat l’empresari Adrià Agramunt, la selectora de personal Ainara Gandia i la coach Teresa Cifuentes, la Laia Tomàs de McDonald’s i la Sílvia Forés de Foment del Treball. 

Per acabar la jornada, s’ha entrevistat al Catedràtic de Física Teòrica, Ignacio Latorre, que ha parlat dels dilemes que genera la intel·ligència artificial i de la importància de l’ètica a l’hora de legislar sobre aquest aspecte. Tot seguit, l’economista Santiago Niño-Becerra, ha explicat els conceptes d’outsider i insider, dins d’un nou model econòmic polaritzat.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de l’Hble. Sra. Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement, ha destacat el coneixement i el talent com a element diferencial de la futura economia del nostre país.

L’esdeveniment ha estat patrocinat per l’agència de comunicació Quimeras i per Ràdio Ciutat de Tarragona, qui ha posat tots els recursos necessaris per a poder desenvolupar aquesta jornada de cinc hores en directe. 

El vídeo de la jornada online estarà disponible a la pàgina web de JCI Catalunya 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]