Saltar al contenido

JCI Terres de l’Ebre presenta Bike2school

Bike2school Terres de l'Ebre

La Jove Cambra Internacional de les Terres de l’Ebre (JCI) va presentar el passat 21 de febrer a l’hotel Corona de Tortosa el programa Bike2school. Aquesta iniciativa té com a objectiu incentivar a tota la joventut ebrenca a participar en el desenvolupament d’un futur millor. Aquest programa es durà a terme durant tot el 2020.

El director del projecte, Gerard Vidal va explicar que “Bike2School és un programa que vol fomentar l’ús de les bicicletes per anar a l’escola. Volem potenciar que el jovent es preocupi pel medi ambient i pel futur del Delta de l’Ebre”. D’aquesta manera Bike2School vol motivar als joves estudiants a què es desplacin amb vehicles no contaminants. Aquest projecte es suma al moviment mundial #30daysofbiking del mes d’abril, que promou l’ús de la bicicleta per anar a la feina durant tot el mes.

La presidenta de JCI Terres de l’Ebre, Mercè Adell va parlar la voluntat de fer pinya i d’un públic objectiu força clar: “el jovent ebrenc ha de dir la seva, l’empoderament i el sentiment aferrissat a la terra han de ser les claus”. Des de JCI Terres de l’Ebre es vol fomentar que l’ús de la bicicleta sigui segur i senzill i manifesten que “som els ciutadans qui hem de començar a utilitzar-la al dia a dia”.

Una vessant solidària

Bike2School, té una vessant solidària que consisteix amb una recollida de bicicletes per a tots aquells menors amb pocs recursos. La finalitat és poder ajudar-los i facilitar-los un mitjà de transport saludable, ecològic i econòmic per anar a l’escola. Aquest projecte de recollida de bicicletes o material de ciclisme es portarà a terme durant tot l’any 2020. Per fer un donatiu es pot contactar a través de les xarxes socials de l’entitat.

Alta participació

EL projecte compta amb una alta implicació dels membres de l’entitat, en formen part els juniors Gerard Vidal, Pau Casanova, Roger Pedret, Jordi Adell, Joan Marc Margalef, Georgina Matamoros, Jessica Reverte i Mercè Adell.

Actualment, a causa de la crisi del COVID-19 el projecte es troba aturat. Malgrat això, ja s’havien realitzat reunions amb els Ajuntaments de la comarca. Caldrà esperar per a poder-lo continuar.