Saltar al contenido

La JCI Catalunya celebra el seu 54è Congrés Nacional, amb Georgina Matamoros com a nova Presidenta

L’acte es va celebrar a la ciutat de Reus i va comptar amb la presència de la VicePresidenta de la JCI Europe, Nele Buysmans

La Jove Cambra Internacional de Catalunya va celebrar el 3, 4 i 5 de novembre el seu 54è Congrés Nacional a l’Hotel Reus Park de la capital del Baix Camp, el primer en format completament presencial des de l’arribada de la pandèmia de Covid-19.

A més de les persones membres, Senadories i convidades, el Congrés Nacional de 2022 de la JCI Catalunya va comptar amb la presència de la VicePresidenta de la JCI Europe Nele Buysmans, que va agrair la tasca de la Jove Cambra i l’impacte que els seus projectes tenen sobre el territori, posant en relleu la importància de la cooperació internacional en el marc europeu per què aposta la JCI.

La Junta Nacional de la JCI Catalunya 2022 amb la VP de la JCI Europe Nele Buysmans i la Presidenta Electa 2023 Georgina Matamoros durant el Sopar de Gala al Círcol de Reus.

ACTES, ASSEMBLEES I PREMIS

La tarda del divendres 3 de novembre es donava el tret de sortida al 54è Congrés Nacional amb la xerrada inaugural a càrrec del Tinent d’Alcalde a l’Ajuntament de Reus i Senador de la JCI Catalunya Daniel Rubio. Amb el títol “Emprendre al sector públic: És possible?” es va posar de manifest la importància del lideratge per a un sector públic competitiu, eficient i capaç de satisfer les necessitats de la ciutadania.

El Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Reus i Senador de la JCI Catalunya Daniel Rubio durant la Xerrada Inaugural del 54è Congrés Nacional de la JCI Catalunya.

Al vespre, la JCI Reus va organitzar les Festes Locals a la sala Calutxo. Amb sopar, música i tots vestits amb el pijama reglamentari, va ser un espai distès per retrobar-se totes les membres de la JCI, conèixer-se amb les últimes incorporacions i així teixir sinergies i dinàmiques de companyonia en l’espai informal per preparar els espais de decisió que quedaven per davant en tot el Congrés.

Fotografia de grup a les Festes Locals organitzades per la JCI Reus a la Sala Calutxo.

Ben d’hora al matí de dissabte 4 s’inaugurava el dia de reunions amb l’activitat “Activa’t per a l’Assemblea”, amb una dinàmica de dansa i ritme corporal a càrrec de Mr. Noé; que va donar pas a l’Assemblea de la JCI Catalunya. Celebrada al mateix Hotel Reus Park, l’assemblea va estar formada pels Júniors i representants de les OLMs d’arreu del territori. Aquesta és l’òrgan màxim de decisió de l’organització, de revisió de la seva activitat i apostes durant l’any i de fiscalització de les diverses àrees que la regeixen.

Per aquelles assistents que no van participar de les assemblees, la JCI Reus va preparar una visita al Gaudí Centre Reus per repassar la història del geni reusenc, i un recorregut pel patrimoni modernista que ofereix la ciutat.

Havent dinat, les participants del concurs Joves a Debat van rebre una formació de preparació. L’equip de la JCI Reus i el de la JCI Tarragona van competir pel primer lloc del concurs en tres rondes de debat, que finalment van donar el premi a l’equip de la JCI Reus, format pels Júniors Maria Llamas, Nando Coronado i Jordi Cervera, que també es va endur el premi a la Millor Oratòria.

Dissabte al vespre arribava el moment més esperat de cada any, el Sopar de Gala. És un moment per als Júniors, Senadors i convidats de reunir-se, gaudir d’un àpat excepcional i de compartir experiències. També hi va tenir lloc l’entrega de diplomes del concurs de Joves a Debat i els premis anuals de l’entitat.

El premi a la Millor Presidència Local 2022 per a Marta Cáceres, de la JCI Reus; el premi al Millor Programa de l’Any per al “Programa d’Ajuda als Refugiats d’Ucraïna” de la JCI Tarragona; premi a la Millor Elocució Presidencial per a Joan Marc Margalef, President de la JCI Terres de l’Ebre; i premi a la Millor OLM de l’Any 2022 per la JCI Reus. De forma extraordinària, el Premi al Millor Júnior 2022 es va atorgar a dues Júniors: l’Àlex Riba de la JCI Tarragona i la Noèlia Moliner, de la JCI Reus.

Després de dos dies ben intensos; diumenge tocava clausurar una edició ben especial del Congrés, en la que totes les persones que fan possible la JCI Catalunya van retrobar-se de nou en el primer Congrés íntegrament presencial des que va esclatar la pandèmia de Covid-19 l’any 2020.

És per això que el comiat havia de ser igualment especial: Noelia Moliner -Directora del 54è Congrés Nacional- i les Júniors de la JCI Reus van preparar un vermut i dinar de comiat a l’Hotel Reus Park, l’espai que havia acollit gran part dels actes del Congrés.

GEORGINA MATAMOROS, NOVA PRESIDENTA DE LA JCI CATALUNYA

Durant l’Assemblea de la Jove Cambra del 54è Congrés Nacional va tenir lloc la Presentació de Candidatures i les votacions a la Presidència Nacional de la JCI Catalunya 2023, on la Vicepresidenta Executiva Georgina Matamoros va ser escollida per presidir l’entitat el proper any. En el seu primer discurs com a Presidenta Electa de l’organització, Matamoros va presentar la seva estratègia per fer créixer la Jove Cambra, amb una Junta Nacional renovada i una clara aposta pels projectes locals com a motor de la transformació econòmica i social.

La rapitenca i fundadora de la JCI Terres de l’Ebre és Graduada en Direcció d’Empreses i en Economia Internacional, amb Màsters en Direcció de Màrqueting i Comunicació i en Formació del Professorat en Economia i Empresa; i té un llarg recorregut dins la Jove Cambra. Ha participat de congressos, acadèmies i formacions nacionals i internacionals, ha teixit relacions estretes de col·laboració amb Joves Cambres arreu del món. La seva experiència, iniciativa i empenta són claus per a liderar la JCI Catalunya i convertir els somnis i les idees dels joves emprenedors en projectes transformadors per a la societat.

REPTES, EMPENTA I ESTRATÈGIA PER AL NOU CICLE

El 54è Congrés Nacional de la JCI Catalunya va posar sobre la taula els reptes que la Jove Cambra ha hagut d’afrontar durant els darrers anys, amb la pandèmia de Covid-19 i els seus efectes econòmics i socials com a punt central. Ara s’obre una nova etapa per a l’entitat de reconstruir, invertir, sostenir i evolucionar a través de propostes innovadores que contribueixin al desenvolupament a nivell local, nacional i internacional; i que sumin cada vegada més joves emprenedors als més de 180.000 membres que formen part de la JCI arreu del món!