Saltar al contenido

55è Congrés Nacional de la JCI Catalunya

La Jove Cambra Internacional de Catalunya va celebrar el cap de setmana del 20 al 22 d’octubre el seu 55è Congrés Nacional.

Després d’un 2023 ple de reptes, programes i creixement, el Congrés Nacional va representar l’oportunitat per retrobar-nos, treballar conjuntament i definir els nous eixos de l’entitat. L’esdeveniment, que va tenir lloc a la ciutat de Tarragona, va comptar amb joves líders d’arreu del país i agents polítics i econòmics de Catalunya que no van voler perdre’s una experiència ad aeternam!

El Congrés Nacional va arrencar amb les paraules de Paula Sánchez, Directora del Congrés i júnior de la JCI Tarragona, que va donar la benvinguda a totes les persones assistents i va destacar la feina feta per organitzar un esdeveniment de tal dimensió. Després del seu discurs, van intervenir Georgina Matamoros, Presidenta Nacional 2023 de la JCI Catalunya, Rianne Kamphuisen, VP del la JCI, Àngel Xifré, Delegat Territorial del Govern al Camp de Tarragona i Florenci Nieto, President de PIMEC comerç Tarragona. Rubén Viñuales, Alcalde de Tarragona, va tancar l’acte tot reconeixent la tasca de la JCI Catalunya arreu del territori. 

Un cop finalitzat l’acte, l’equip de la JCI va organitzar un sopar en un vaixell, gentilesa del Port de Tarragona.

 

El dissabte 21 d’octubre va tenir lloc l’Assemblea Extraordinària entre la Junta Nacional i les Presidències Locals. La trobada va permetre valorar tota la feina feta en el segon tram de 2023 i marcar els objectius de cara el 2024. 

A la tarda, amb presència de Past-Presidents i persones alienes a la JCI Catalunya, es va celebrar el Concurs Nacional de Joves a Debat entre la JCI Tarragona i la JCI Reus. L’activitat va comptar amb tres tandes molt renyides, amb intervencions i estratègies de molt mèrit per part d’ambdós grups. Finalment, els representants de la JCI Tarragona van ser guanyadors i tindran l’oportunitat de participar al Concurs de Debat de la European Conference 2024.

La jornada va concloure amb l’habitual Sopar de Gala, que va comptar amb personalitats il·lustres de l’entitat, des de Past Presidents Nacionals fins senadories. A més, es va dur a terme el lliurament de premis de la JCI Catalunya, els quals van estar molt repartits entre les set Organitzacions Locals.

Diumenge va suposar el punt i final del 55è Congrés Nacional de la JCI Catalunya. Tan bon punt va finalitzar la segona part de l’Assemblea Extraordinària, la Marta Cáceres, Secretària General, va presentar satisfactòriament la seva candidatura a l’European Development Council (EDC)

Tanmateix, el vertader protagonista va ser el Raül Gil Alonso, que va convertir-se en President Electe de cara el 2024. Mitjançant una presentació emotiva, fent un ampli recorregut dins la seva trajectòria a l’organització, el Raül va presentar el seu projecte de Presidència, així com el seu equip de treball. Molta sort i encerts!

Aquest Congrés no hagués sigut possible sense la dedicació de la JCI Tarragona, que va treballar durant tot el cap de setmana perquè fos una experiència 

Més notícies de la JCI:

Notícies JCI

Diada Nacional de Catalunya

El dilluns 11 de setembre de 2023, la Jove Cambra Internacional de Catalunya va participar a la tradicional Ofrena Floral que va celebrar-se al Monument de Rafael Casanova, Barcelona. L’acte va comptar

Llegeix més
JCI Europe

European Academy

Del 4 al 8 d’agost, la JCI Suècia va organitzar la European Academy a Göteborg, i l’Arnau Vinyes, júnior de la JCI Sabadell, va ser el nostre representant. L’acadèmia d’Europa

Llegeix més